Повече за инициативата

През 2019 абитуриентите от Математическата гимназия в Бургас и училищното настоятелство на гимназията поставиха началото на състезанието. Основната част от организацията му са ученици и студенти, които предлагат задачите, проверяват решенията на участниците и излъчват класирането. Състезанието е безплатно, а наградите се осигуряват от партньори на инициативата.

Първото издание се проведе на живо в Бургас и София.

През май 2020 състезанието преминава в онлайн формат, който дава възможност на любители на точните науки от всички краища на страната да се включат в предизвикателството по безопасен и удобен начин. Състезанието отбеляза и международно участие на френски студенти.

Третото издание се проведе през декември 2020 като в него се включиха близо 400 участници от 45 населени места от България, Франция, Великобритания и Белгия.

Благодарение на подкрепата на 14 социално отговорни институции и фирми успяваме да зарадваме и мотивираме най-добре представилите се участници и продължаваме да предизвикваме учениците да успеят.

Екипът ни е отворен за предложения как можем да развием инициативата и ако искате да ни подкрепите, не се колебайте да се свържете с нас на имейл ppmgbourgaschallenge@gmail.com.