Categories
Uncategorized

Състезание Устремени към успеха

Онлайн състезание по математика, което ще се проведе от 6-ти до 12-ти юни във форума Устремени към успеха. Заедно ще решаваме, предлагаме и коментираме интересни задачи, а най-изявените ще получат награди.

Състезанието Устремени към успеха е иновативно дигитално предизвикателство, целящо да мотивира младите математици да решават и споделят интересни задачи, да коментират решенията заедно и да се предизвикват. То ще се проведе онлайн във форума Устремени към успеха между 6 и 12 юни. Участието е безплатно, но за да се включите трябва да се регистрирате във форума.

Всеки ден през седмицата от 6 до 12 юни организаторите ще публикуват по 3 задачки-предизвикателства точно в 8 часа сутринта. Те могат да бъдат сложни или лесни, а за да се състезавате трябва да изпратите отговора им в специален формуляр, който ще бъде публикуван в деня на състезанието. За правилен отговор на лесна задача получавате 1 точка, а за правилен отговор на сложна- 3 точки. В края на седмицата човекът с най-много точки ще бъде обявен за победител в дисциплината за бързо и точно решаване, а при равенство ще се отчита и времето за предаване на отговорите.

На следващия ден ще се коментират подробните решения на задачите, а Вие може да публикувате Вашите предложения в специалната тема във форума. За най-активния потребител, добавил най-много полезни коментари, свързани с решенията на задачите и помощ за коригиране на грешките в решенията на другите, е предвидена специална награда.

Всеки ден ще имате възможност да предлагате задачи. Другите потребители във форума могат да оценят дали те са интересни и вдъхновяващи, като харесат предложението Ви. Всеки ден задачата с най-много харесвания ще бъде включена в избраните задачи за следващия ден, а човекът, предложил най-много избрани задачи, ще спечели специална награда.

Подробен регламент можете да откриете в темата за състезанието, но не забравяйте да се регистрирате във форума, за да сте готови за предизвикателствата в понеделник.
Там Ви чакат още интересни теми и полезна информация.
Организаторите Ви пожелават успех!